Kuchař, jehož lidé znají mimo jiné z reklamních spotů, našel nový domov v Sedleci u Mikulova. Ač rodák z Popradu, učarovala mu především jižní Morava. „Zamiloval jsem se hned na první pohled. Stejně jako jsem se zamiloval do své ženy. Cítím, že to tak potrvá až do konce mého života," dělí se Ihnačák o své pocity.

Plusem jsou pro něj především slunečné dny, kterých si v rodišti příliš neužil. V Sedleci si pěstuje vlastní zeleninu, která je pro něj při vaření stěžejní surovinou.

S oblibou sahá také po jihomoravském vínu. Zbožňuje Ryzlink rýnský i vlašský. „Než jsem začal žít na Moravě, pil jsem většinou slovenská vína. Ani zdaleka mi ale nechutnají tak, jako ta z jižní Moravy," tvrdí Ihnačák, jenž kromě své restaurace v Mikulově dohlíží také na chod jednoho z podniků v Břeclavi. Vtiskl jí italský ráz. Jde kuchyně z apeninského poloostrova dohromady 
s bohatstvím rostoucím ve vinohradech na Břeclavsku, Hodonínsku či Znojemsku? „Taková kombinace je perfektní. Italská kuchyně je plná surovin, které jsou nám blízké. Třeba cuketa, papriky, rajčata nebo lilek. Stejně jako telecí, hovězí či vepřové maso. Vždy k tomu lze přiřadit dobré víno," doplňuje kuchař.

Do budoucna dokonce uvažuje o vlastní vinařské značce. „Pokud bych ho vyráběl, měl bych ho pod svoji značkou. Mít víno od jiného výrobce a jen se pod něj podepsat, podle mě není dobrý model. Každopádně je to výzva," dodává Ihnačák.