Dělníci v těchto dnech finišují s posledními úpravami. „Hřiště slavnostně otevřeme ve středu pátého října. Na programu budou dva zápasy. V jednom nastoupí blanenští žáci proti Zbrojovce a ve druhém proti sobě stane stará garda blanenské Metry a ČKD. Na trávu vyběhnou i známé osobnosti," řekl blanenský místostarosta Jiří Crha.

Hřiště s umělým povrchem stálo čtyřiadvacet milionů korun. Dotace pokryly třináct milionů. „Uvažovali jsme také o tom, že by se tam nalajnovalo hřiště pro malou kopanou, která je teď velmi populární. Bohužel by pak hřiště nesplňovalo parametry pro mistrovská utkání ve velkém fotbale. Ještě to ale není uzavřená kapitola a hledáme nějaké řešení," dodal Crha.

Blansko v současnosti hraje třetí ligu a dosud muselo v zimní přípravě jezdit trénovat mimo město. Velké fotbalové hřiště s umělým povrchem je totiž jen v sousedních Boskovicích. Tam loni po deseti letech vyměnili umělý koberec třetí generace za nový. Do opravy fotbalové plochy investovali přes sedm milionů korun.