Od přítomných lidí vzešly podněty, které zazněly už dříve, ale i zcela nové nápady. Mezi oblasti, které si zaslouží přednostní řešení, se dostala znovu dostavba obchvatu. „Je vidět, že téma obchvatu ve společnosti rezonuje. Všem budu šlapat na paty tak dlouho, dokud na obchvat nevyjedou bagry a nezačne se stavět," řekl starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Podle zastupitele Jiřího Kacetla bylo setkání poměrně úspěšné. „Řada lidí se shodla s návrhy Okrašlovacího spolku i opozice. Osobně považuji za jeden z největších úspěchů to, že lidé volají po rekonstrukci lázní," naznačil Kacetl

Dodal, že Fórum zdravého města, jak radnice pravidelná setkání nazývá, je vhodná cesta, jak postřehy lidí zaznamenat. „Město s nimi může dále pracovat a promítnout je třeba do strategického plánu," upozornil Kacetl.

Také šéf znojemského Okrašlovacího spolku byl se zájem lidí o dění ve městě spokojený. „Je jen škoda, že na setkání nepřišli všichni nejvyšší představitelé města. Rád bych si s nimi promluvil. Bojím se také, aby se stanovené problémy nestaly jen předměty předvolební kampaně," poukázal Bouda.

Ze šestnácti problémů, které lidé vytipovali, Znojmo vybere na základě ankety deset. Zájemci mohou dát své priority najevo hlasováním, a to do pátku 4. listopadu prostřednictvím webových stránek města www.znojmocity.cz.

Lidem chybí:Ve Znojmě lidé postrádají kulturně-společenské centrum, lepší železniční napojení, obchvat, kašny, sociální byty, veřejné toalety, novou sportovní halu, farmářské trhy. Volají po rekonstrukci lázní a využití venkovních bazénů nebo zpřístupnění hradebního pásu kolem města.