Zastávku, na které denně přestoupí tisíce lidí, nově doplní dětské hřiště. „Bude tam několik prolézaček, na kterých si pohrají děti čekající na autobus. Chceme tím zvýšit bezpečnost," popsal místostarosta Petr Kunc.

Novinky, které přinese rekonstrukce
• scénické nasvícení podchodu ve smyslu Smart City
• v parku u zastávky bude navíc dětské hřiště, které zabaví čekající děti
• přibude laviček, zastíní je nově vysazené stromy
• na zastávce vznikne kuřárna vybavená popelníky a obecní nástěnkou
• dělníci vymění povrch zastávky, přibudou odpadkové koše

Nově tam vznikne kuřárna, která bude krytá ze tří stran. „Uvnitř budou popelníky, chceme ji vybavit obecní nástěnkou," řekl místostarosta.

Pokračovat bude i vylepšování podchodu. Před měsícem jej vymalovaly děti ze základní školy v Gajdošově ulici. „Připravuji pro podchod scénické osvětlení, které se bude v čase měnit. Navíc zapadne do konceptu Smart City," řekl brněnský architekt světla Jan Machát.

Světlo má reagovat na lidi. Při jejich příchodu se rozzáří, jinak bude ztlumené a šetřit energii. Pro netradiční technický projekt zvažuje architekt také zapojení studentů Vysokého učení technického v Brně. S instalací chce začít na jaře. Zkrášlit hodlá také vstupy do podchodu.

Významný přestupní uzel si podle místních opravu zaslouží. „Rekonstrukci vítám, Stará osada už ji potřebuje dlouho. Nová zeleň zpříjemní prostředí a atrakcemi si rodiče s dětmi zkrátí čekání na spoj," řekl student Tomáš Valas. Podle něj je laviček málo a některé vypadají neudržovaně.