Mladík se podle ní vloupal do domu dopoledne, kdy byla žena v kostele. Ta ho ale při jeho činu nachytala. „Kluk přes ni hodil deku a začal ji škrtit," popsala situaci známá napadené s tím, že žena skončila celá poškrábaná a s dvěma vyraženými zuby.

Začala hned křičet, což uslyšeli dva kluci od sousedů a náhodný kolemjdoucí se psem. Hned přiběhli a mladíka chytili. „Jsou to dva týdny a hoch se stále pohybuje na svobodě, bojíme se chodit i ve dne na hřbitov. Vždyť může mít v kapse nůž," zdůraznila žena a dodala, že zmiňovaný je v okolí dobře známý.

Prý ho měli dokonce kvůli jeho závislosti vyhodit z učiliště i zaměstnání. Myslí si také, že na hřbitově se scházejí drogově závislí z širšího okolí, proto tam není bezpečno.

Na místo přijela policie, která mladíka vyslechla. „Případ se vyšetřuje, a to trvá dva měsíce," řekl k věci okresní státní zástupce Antonín Budiš.

Na krajském ředitelství policie však tento případ neevidují. „Můžu sdělit pouze to, že v obci Šardice čtrnáctého srpna k žádnému přepadení nedošlo," uvedla mluvčí Lenka Drahokoupilová. Policie České republiky se sídlem v Hodoníně však potvrdila, že se přepadením zabývají.

Starostka Šardic Blažena Galiová je z celého incidentu smutná. „Z doslechu vím, že se to stalo, ale s ohledem na rodiny se k tomu nebudu vyjadřovat. Je to ale tragédie a myslela jsem si, že se takové věci u nás v Šardicích nestanou," vyjádřila se starostka.

Sérii vloupání přitom nedávno vyřešili hodonínští kriminalisté ve spolupráci s břeclavskými kolegy. „Tyto případy měla na svědomí trojice mužů z Hodonínska, která kradla od května až do srpna tohoto roku," připomněl hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Tito muži kradli v obchodech především cigarety a peníze. Celkově udělali škodu za sto osmdesát tisíc korun. Chycení byli v Tvrdonicích, kde je policie svým rychlým zákrokem přistihla přímo při činu. Do vězení je tak soud může poslat sednout až na pět let.