Papoušek se svými příznivci sledoval sčítání hlasů v kavárně v centru Brna. „Přišlo strašně moc lidí a bouřlivě jsme to prožívali. Jsem rád, že to s nimi můžu oslavit. Jsou to zejména lidi z Biskupského gymnázia, kteří v kampani udělali velký kus práce," řekl nový senátor. Sedmapadesátiletý Papoušek na gymnáziu vyučuje společenské vědy.

V Senátu se chce zaměřit na problematiku ohrožených dětí, jak sliboval v kampani. „Zákony upřednostňují ústavy místo zařízení založených na rodinné péči. Také se hlásím k iniciativě Rekonstrukce státu, takže chci pomoct prosadit těch několik protikorupčních zákonů," slíbil.

Doležal porážku uznal a je připravený pokračovat v práci ředitele brněnské Úrazové nemocnice. „Už postup do druhého kola pro mě byl úspěch. Ve společnosti je nálada proti tradičním stranám a v Brně i v komunálních volbách hodně uspěla nová hnutí. Zdeněk Papoušek měl i podporu od budoucího primátora," komentoval Doležal.

Výsledky byly v Brně sečtené za hodinu a půl od uzavření volebních místností. Účast voličů dosáhla jen asi dvaadvacet procent.