Podle dostupných informací se událost odehrála krátce po jedné hodině odpoledne v jednom z vracovských bytů. „Přijali jsme oznámení, že místní obyvatel měl mít u sebe zbraň. Hrozilo reálné nebezpečí, že by mohl ohrozit sebe nebo někoho jiného," uvedl pro Hodonínský deník Rovnost policejní mluvčí Petr Zámečník.

Podle něj bylo nutné učinit potřebná bezpečnostní opatření, protože policisté nemohli přesně vědět, jak je situace vážná. Nejbližší uniformované hlídky vyjely na místo a zajistily okolí. Policisté také vyklidili bezprostřední okolí bytu a přilehlých objektů.

Z Brna do Vracova okamžitě vyrazila vrtulníkem zásahová jednotka. „V týmu měla i vyjednávače pro případ, že by byl potřeba. V podstatě ale kolegové využili momentu překvapení a vstoupili do obydlí invalidního důchodce. Krátkou zbraň i střelivo mu tam odebrali. Nyní tak nehrozí nebezpečí, že by ji někdo použil. Dotyčný ji měl v držení legálně," vypověděl Zámečník.

Při opatření i zákroku se nikdo nezranil a ani nevznikla žádná jiná újma. „Případem se budeme nadále zabývat," dodal mluvčí.

Přesně před týdnem se případ s podobným scénářem odehrál v Sudoměřicích. Tam ovšem čtyřiašedesátiletý muž ze zbraně i několikrát vypálil. Policisté nakonec zjistili, že se jednalo o plynovou pistoli. Také k němu domů vnikla zásahová jednotka. Vyšetřovatel nyní rozhodne, zda podezřelého obviní z trestného činu výtržnictví.