Muž dívku zneužil nejméně sedmkrát. Nutil ji k orálnímu sexu. „Činu se dopouštěl opakovaně v letech 2008 až 2009. Skončil s tím, když se s její matkou dočasně rozešli. Pak už s tím znovu nezačal," prohlásila předsedkyně odvolacího senátu Marta Ondrušová.

Až do prosince 2011 obžalovaný také týral svou přítelkyni. „Hlavně psychicky. Ponižoval ji, urážel, zakazoval jí vycházet z domu nebo alespoň kontroloval, kam chodí," uvedla Ondrušová.

Na jeho chování upozornil policii otec zneužívané dívky. „Šlo spíše o náhodu. Dívka se svěřila kamarádce, která vše pověděla její tetě. Až ta začala vše řešit. Informovala otce poškozené. Ten si s dcerou nejdříve promluvil, a když zjistil, že si to nevymyslela, zavolal policii," okomentovala předsedkyně senátu.

Obžalovaný, který na rozsudek čekal ve vazbě, se k činu nepřiznal a tvrdil, že si to poškozená vymyslela na popud svého otce. „Vůbec nechápu, proč tu jsem. Dívka u soudu vypovídala pokaždé něco jiného. Když jsem se chtěl hájit, řekl mi soudce v Hodoníně, že ho zdržuji. Mé námitky odmítal ještě dřív, než jsem je stihl vyslovit," konstatoval muž.

Obhájce: Soud nemá důkazy

Jeho obhájce Erik Janík po soudu požadoval, aby ho osvobodil v obou bodech obžaloby. „Soud nemá žádné důkazy, které by jasně prokazovaly vinu mého klienta. Vychází hlavně z výpovědí obou poškozených. Nikdo jiný jeho domnělé chování neviděl," prohlásil Janík.

Napadl také znalecký posudek psychologa, který zjišťoval, jestli dívka je věrohodným svědkem. „Posudek je rozporuplný. Na jednu stranu připouští, že poškozená občas lže a na druhou stranu tvrdí, že je věrohodná," namítl obhájce.

S tím ale předsedkyně senátu Ondrušová nesouhlasila. „Každé dítě v pubertě občas zalže a je naopak v pořádku, že i odborníkovi to přiznala. Není překvapivé, že čin nemá žádné jiné svědky než oběti. U podobných případů je to naopak zcela běžné. Dívka se ale ještě před policejním vyšetřováním svěřovala kamarádce. I rodina si všimla, že poškozené nejsou v pořádku," řekla Ondrušová.

Rozsudek už je pravomocný. Obžalovaný si proti němu může už jen podat dovolání k Nejvyššímu soudu.