Ingredience:
1 kg libového bůčku, 2 lžičky podravky, 1/4 l šlehačky

Nádivka: 50 g slaniny, 100 g šunky, 4 ks žampionů, cibule, 4 vejce, Moravanka, pepř, sůl

Umeleme maso, přidáme podravku, promícháme se šlehačkou. Dáme na 2 hod. do ledničky. Nakrájíme slaninu na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme cibuli nadrobno a půlku nakrájené šunky. Osmahneme, potom dáme na plátky žampiony, opepřit, osolit, zalít rozšlehanými vejci. Nechat ztuhnout. Nakrájíme nadrobmo Moravanku a smícháme s vaječnou náplní. Masovou směs rozetřeme na mikrotenový sáček, naskládáme na ni zbytek šunky, na to rozetřeme nádivku a stočíme a dáme do vymaštěného pekáče, podlijeme horkou vodou, pečeme dozlatova. Jako přílohu dáváme bramborovou kaši.