Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jehněčí kotlety

recept zaslala Kristýna Vrbová, Budišov u Třebíče

6.3.2012
SDÍLEJ:

jarní receptyFoto: Bürgerová

Ingredience:

1 lžíci olivového oleje
1 cibule,nakrájená na kolečka
1 nakrájený stroužek česneku
2 červené papriky,zbavené semen,nudličky
8 jehněčích kotlet
400 g nakrájených rajčat z konzervy
2 lžičky nakrájeného tymiánu,čerstvého
1 lžička nakrájeného rozmarýnu,čerstvého
2 lžíce černých oliv bez pecek
sůl,pepř

Postup:

Na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli,česnek,papriky a opékáme je za občasného zamíchání na mírném ohni 5 minut. Zesílíme oheň na středně silný, přidáme jehněčí maso a opékáme je 1-2 minuty po každé straně dozlatova. Přidáme rajčata,tymián a rozmarýn. Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme 15 minut na mírném ohni. Vmícháme olivy,osolíme a opepříme a ihned podáváme.
Podáváme s grilovanou bagetou. 

Autor: Kristýna Bürgerová

6.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
4

Týraných důchodců výrazně přibývá. Trápí je mladší manželky

Ilustrační foto.
1

Nehoda vlaku: Náhoda? Provokace? Nebo šlo o teroristický čin?

Jiří Hynek: Mladé muže je třeba připravit na případnou obranu vlasti

Do boje o Hrad ho poslali poslanci. Jiří Hynek, 56letý rodák z Ústí nad Labem, budí kontroverze zejména svým nápadem zavést povinný tříměsíční výcvik pro mladé muže. Kromě toho, že je podnikatelem a politikem, je také  myslivcem, a jak vyplynulo během našeho setkání, i kuchařem.

DOTYK.CZ

Londýn pátrá po sériovém rozparovači koček. Už několik let

Tony Jenkins, spoluzakladatel londýnské záchranné a rehabilitační stanice pro zvířata, zkoumá zohavené pozůstatky domácí kočky - a říká, že sériový zabiják z jižního Londýna opět udeřil. Od roku 2015 už tento pachatel usmrtil víc než 400 zvířat. Většinou koček, ale i lišek a králíků.

OBRAZEM: Nejlepší fotografie týdne

Prohlédněte si nejpovedenější snímky našich fotografů pořízené během uplynulého týdne.

Prodej kaprů vypukne o víkendu. Účtenky EET prodejci vydávat nemusí

/ANKETA/ Brno již od tohoto víkendu začnou zaplavovat prodejci kaprů. Ceny zůstaly podobné, rybu lidé seženou na desítkách míst.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT