INGREDIENCE:Nádivka: housky, mléko, vejce,sůl,majoránka,nakrájená játra z kachny/ pokud jsou/,trochu muškátového oříšku.
POSTUP:Kachnu vykostíme,uděláme si z ní pěkný plát.Plát si rozložíme na folii,aby se nám lépe zabalil,potřeme česnekem rozetřeným s olejem,osolíme,popepříme a pokladem nádivkou.Vše zabalíme pomocí folie, přemotáme provázkem, aby se nám roláda nerozevírala a dáme péci.Nádivka nasákne výpek z kachny a je to dobrůtka.
Jako přílohu můžem udělat zelí, nejraději máme bramborovou kaši nebo brambory,každý podle své chuti.
Problémy u včel:
Změny klimatu způsobí masivní úhyn, odhadují experti. Hlavně v EvropěNADÍVANÁ KACHNA
recept zaslala Květa Holemá, Moravec
jarní recepty
|
Foto: Bürgerová