Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nadívaná kuřecí rolka s bylinkovými těstovinami

recept zaslala Ludmila Koukalová, Kamenice

13.3.2012
SDÍLEJ:

nadívaná kuřecí rolkaFoto: burgerová

Budeme potřebovat: Na rolku:
1kg kuřecí prsíčka bez kosti
250g slanina (italská, anglická)
100g kapie
100g jarní cibulka
100g ementál
2ks vejce
dle chuti sůl, barevný pepř, drcený kmín
pečící papír
olej - na potření pečícího papíru

Budeme potřebovat: Na těstovinový salát:
350g bylinkové těstoviny
200g ředkvičky
200g okurka hadovka
200g cherry rajčátka
200g majolky light (popř. bílý jogurt)
100g jarní cibulka
100g kapie
na ozdobu polníček, lístek ledového salátu
dle chuti sůl, pepř
olej - do vody na vaření těstovin

Postup přípravy: Kuřecí rolka:
-kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme
- z rozšlehaných vajíček připravíme omeletu, kterou rozdělíme na tři díly
- rozprostřený pečící papír (cca 40x80cm) potřeme na středu
olejem (do tvaru obdélníku, ale max. 10cm od okraje),
zlehka posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a drceným kmínem
- na takto připravený pečící papír poklademe plátky slaniny
svisle vedle sebe (dle použitého druhu i ve více řadách pod sebe)
- připravené kuřecí maso poklademe na slaninu (stále dodržujeme tvar obdélníku)
- středem naskládáme plátky ementálu, vaječnou omeletu,
na proužky pokrájenou kapii a podélně rozkrojené jarní cibulky
- pomocí pečícího papíru vše pevně srolujeme do tvaru rolády a konce peč.papíru velice pevně stočíme a celé přeneseme na plech
- poté pečemě v předehřáté troubě 40min. na 170°C
- po upečení necháme rolku cca 10min. v pečícím papíru odpočívat, aby se zatáhla a šla dobře krájet…

Postup přípravy: Salát z bylinkových těstovin:
- bylinkové těstoviny uvaříme cca 6min ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje
- poté ihned propláchneme studenou vodou, abychom okamžitě zastavili proces tepelné úpravy.
- všechny druhy zeleniny pokrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme
- přidáme majonézu (jogurt) a vše důkladně promícháme
- nakonec lehce vmícháme uvařené těstoviny

Na talíř servírujeme salát z bylinkových těstovin na lístek ledového salátu a podáváme jej vychlazený s teplou či již schlazenou kuřecí rolkou. Na ozdobu celého pokrmu použijeme lístky polníčku.

Při tvorbě tohoto receptu jsem se nechala inspirovat jarem, ke kterému neodmyslitelně patří právě vůně bylinek. Proto jsem volila již zmiňované bylinkové těstoviny. Jejichž chuť v kombinaci s čerstvou zeleninou a šťavnatým kuřecím masíčkem je vhodným pokrmem k doplnění potřebných vitamínů a energie v jarním období…

Autor: Kristýna Bürgerová

13.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Pavel Sousedík u zlínského krajského soudu. Zproštěn viny.
6

Hrozilo mu dvanáct let za šíření HIV. Soud ho zprostil viny

Ponorka A.R.A. San Juan
AKTUALIZOVÁNO
1 4

Bouchání do stěny. Námořnictvo možná zachytilo ztracenou ponorku

Rozhovor s Novotnou? Zdvořilost, šarm a jasné názory

Jemná, zdvořilá a distingovaná dáma. Tak působila Jana Novotná letos na jaře, když poskytla rozhovor několika médiím včetně Deníku. Novináře přivítala svým typickým úsměvem a v elegantním krátkém sestřihu.

Slovenský talent Jozef Karika láká do temných hvozdů

Po Strachu přichází Trhlina. Nakladatelství Argo pokračuje ve vydávání knih mimořádného slovenského talentu Jozefa Kariky a po loňském hororu Strach servíruje další šílenstvím prodchnuté dobrodružství ze slovenských hor. Na Strach navíc kniha přímo navazuje. Nikoli však tak, jak by si mohl čtenář myslet.  

Blázni, nebo hrdinové? Názory mladých Japonců na piloty kamikaze se různí

Za druhé světové války tisíce japonských dobrovolníků narukovaly k pilotům kamikaze. Ti se pak s letadly plnými výbušnin vrhali střemhlav na spojenecké lodě. Současná anketa britské stanice BBC ukazuje, že díky vlivu nacionalistů se sebevražední letci v očích nové generace opět stávají hrdiny.

Opravdu nejde o vtip: londýnské autobusy by mohly jezdit na kávu

Americká stanice CNN přišla se zdánlivě úsměvnou zprávou. Známé dvoupatrové autobusy v Londýně možná už brzy budou jezdit na nové biopalivo, jehož základní složkou je kávový olej.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT