Lidé se tak dočkají cyklospojení s německým příhraničím i přírodní lokality s lavičkami a rybníčky. „Bylo potřeba vytvořit nějaké zákoutí, kam se mohou vydat rodiny s dětmi," řekla Eva Neumannová z Aše. „I když se městu povedlo zatraktivnit sady Míru, podobných míst je tu potřeba více," dodala.

Obě stavební akce, které se konají současně, nepoznamenaly žádné potíže. „Stavební práce na obou akcích probíhají v souladu s harmonogramem," uvedl mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. „Cyklostezka má hotové konstrukční vrstvy a je nyní již přichystána na pokládku asfaltu. V lesoparku je dokončovaná síť cest. V močálu se už staví haťové chodníky, připravují se úpravy stávajících rybníčků a pramenišť a pracuje se také na nové, poměrně velké vodní ploše v blízkosti ulice Příčná," poznamenal mluvčí.

Cyklostezka bude mít na české straně 1,2 kilometru, na straně německé pak 17 kilometrů. Povrch cyklistické cesty bude částečně z asfaltu a částečně z betonových panelů a stavba má být dokončena v listopadu. Lesopark bude hotový v lednu příštího roku a obyvatelé města a návštěvníci zde naleznou například altán umístěný u rašeliniště.