Radní teď požádají zastupitelstvo, aby tento návrh podpořilo, a poté by se obrátili na Ministerstvo dopravy. „Úsek, o nějž nám jde, nelze objíždět po silnicích první třídy, protože tady nejsou k dispozici. Přitom je tento úsek vlastně obchvatem Sokolova," uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák. Podle Čermáka návrh podpořila také krajská tripartita a Hospodářská a sociální rada Sokolovska.

Současné zpoplatnění dálnice v Karlovarském kraji nutí řidiče zajíždět do centra Sokolova. „Myslíme si, že když to jde jezdit po dálnici bez poplatku u některých jiných měst, mělo by to jít i v tomto případě," poznamenal Čermák.

V Karlovarském kraji už mohou po D6 jezdit řidiči bez známky v úseku obchvatu Chebu a průtahu Karlovými Vary. V současné době se přitom pracuje na dokončení západního obchvatu Sokolova, který propojí již hotové úseky ve směru na Kraslice, Svatavu, Habartov a Královské Poříčí. V roce 2018, kdy má být tento obchvat dokončen, by tak mělo být možné Sokolov kompletně objet bez vjezdu do centra.

Karlovarský kraj již dříve navrhoval zavedení krajských dálničních známek, které by sloužily jen pro jízdu po dálnicích v konkrétním kraji, ale neuspěl. V Karlovarském kraji totiž D6 není napojena na dálniční síť a vede jen z Chebu do Karlových Varů. Aby řidiči nemuseli pořizovat drahou dálniční známku, využívají často raději silnic druhých a třetích tříd a dálnici objíždějí.