Úředníkům to může ztěžovat řešení případných provozních problémů. „Odkup, ale i provoz pro současného nájemce jsou nad jeho možnosti," uvedl pro Deník starosta Božího Daru Jan Horník.

O zajímavé místo ale nemá zájem ani nikdo jiný a radnici se krátí čas, který si k prodeji sama stanovila. Termín otevírání obálek s nabídkami stanovila na 1. července. Na stole však dosud nemá ani jednu žádost.

Kupující by si měl na salaš se sýrárnou připravit nejméně 12,5 milionu korun. A další milion pak na vybavení. Pokud se kupec nenajde, je možné, že by se mohlo hýbat s cenou. „Snížení je možné, ale nejsme ve fázi, kdy je nutné salaš prodat," poznamenal Horník.

Salaš stojí na místě bývalé krušnohorské osady, na spojnici turistických tras mezi Božím Darem, Horní Blatnou, Abertamy a Potůčky. Radnice ji postavila s pomocí pětasedmdesátiprocentní dotace z celkové částky 13,4 milionu korun. Zbytek zaplatil Boží Dar ze svého rozpočtu.

Dotační podmínky město při případném prodeji neporuší. Projekt musel Boží Dar nejméně pět let udržet v prvozu a to radnice splnila.

Martin Polák