Vedení Nové Vsi v letech 2006 až 2010 rozdělovalo peníze občanům, kteří pro obec prováděli různé práce. Šlo například o sekání trávy na obecních pozemcích, pomáhá při pořádání dětských dnů nebo stavění májky. Finanční dary schvalovalo obecní zastupitelstvo. Vyplácené částky však neodpovídaly sumám, které bývalá starostka vybírala.

„Soud má za to, že si tak Miloslava Egerová přisvojila cizí věc," řekla soudkyně. Při obálkové metodě se však k více než třiceti občanům dostalo méně peněz než mělo nebo jim nebyly vyplaceny vůbec. Celkový rozdíl se vyšplhal na částku 150.500 korun.

Egerová při soudním líčení tvrdila, že nic neukradla. Přiznala pouze, že udělala chybu, když příliš důvěřovala účetní a nenechala občany podepisovat doklad, že od obce dar přijali. Bývalá starostka také tvrdila, že policie při vyšetřování pracovala s jinými seznamy, než podle kterých byly odměny vypláceny. Jiné dokumenty se však nezachovaly.

Státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou, obhajoba se na místě odvolala. „Na čem odvolání postavíme si nechám pro sebe," řekla obhájkyně Egerové. Obec se s nárokem na náhradu škody musí obrátit na občanskoprávní spor.