Na Chebských vánočních trzích lidé nakoupí kilogram masa z kapra za devadesát korun, bez očištění a jiných úprav. Za to si budou muset připlatit. Vše však záleží na dohodě. „My kupujeme kapra živého, protože se dětem líbí, jak plave ve vaně," řekla dvaatřicetiletá Chebanka Hana. „Horší je to ale se zabíjením, protože do toho se nikomu nechce. Ale zase je levnější, než kdybychom si ho s rodinou nechali vykuchat a očistit už na trzích," dodala.

Cena za kilogram rybího masa se pohybuje podobně jako na vánočních trzích také u místních obchodních domů. U Tesca v Chebu lidé seženou kilového kapříka už od pětaosmdesáti korun.

V Aši už rybáři také zahájili prodej kaprů, a dokonce i pstruhů. V líhni u plynárny v Aši na adrese Saská 39 se dveře pro veřejnost otvírají již v devět hodin ráno, a to každý den. Zavírat se bude v sedmnáct hodin. Výjimkou bude Štědrý den. To rybáři otevřou jen do jedenácti hodin dopoledne. Cena za kilogram rybího masa se zde pohybuje kolem osmdesáti korun, bez vedlejších prací (čištění, vykostění, nakrájení).

„Na Vánoce domů kupujeme pstruha," řekla Ašanka Martina Kitajevová. „Rádi si jednou do roka dáváme něco speciálního. Hlavně jsme ale museli vyrazit pro pstruha ihned osmnáctého prosince, kdy se líheň v Aši otevřela pro veřejnost, protože už čtyři dny před Vánocemi minulý rok pstruzi nebyli," dodala.

Podobně je na tom hodně lidí na Chebsku. Někteří dávají přednost mořským rybám. „Milujeme s dcerami lososa," řekla Marcela Novotná z Chebu. „Kapra ale samozřejmě máme také, ale dovezeného odjinud," dodala.