Projekt počítá s rozšířením zázemí pro sportovce o novou dílnu, vytvořením retenční nádrže pro zalévání hřiště či vybudováním zpevněné plochy s altánem a venkovním grilem. Město však myslí i na děti. Prostranství plánuje rozšířit o dětské hřiště, které chce přemístit ze zatáčky u silnice, a navíc doplnit o nové herní atrakce.

Prostředky na projekt Chodov získal prostřednictvím Místní akční skupiny (MAS) Sokolovsko. „Dotace činí 1,8 milionu, plus dalších 700 tisíc přidáme ze svého rozpočtu," popsal finanční rozsah místostarosta Chodova Patrik Pizinger.

S budováním rekreační a klidové části areálu počítá město pro příští rok. To ale neznamená, že se tu letos nebude nic dít. Naopak. „V tomto roce chceme celé území odkanalizovat a vytvořit nové přípojky pro šatny fotbalistů. Tato záležitost však není součástí dotace, a tudíž půjde částečně za městem," uvedl místostarosta. „Práce již odstartovaly. Začalo kácení a firma vytyčuje sítě. Do země by se pak mělo kopnout příští týden," dodal.

Radnice tu plánuje vylepšit i parkování. To má ale na řadu přijít později, nejspíše až v roce 2015. Výstavba zpevněné plochy s komunikací by podle předběžných odhadů vyšla na zhruba 2,2 milionu korun. „Policie si předepsala, že to musíme udělat v asfaltu, což je dražší varianta. Já si však myslím, že zrovna v této části by asfalt být nemusel," podotkl místostarosta.

Již loni vedle fotbalového areálu vzniklo multifunkční sportovní hřiště. Lidé si sem mohou přijít zahrát tenis, basketbal, volejbal, nohejbal a další míčové hry. „Je fajn, že tu máme hřiště, kde můžeme sportovat. Já sem chodím s kamarády dvakrát týdně na tenis," řekl s úsměvem Jan Polák ze Staré Chodovské.

„Po ročním provozu nového hřiště je vidět, že si ho tamní obyvatelé skutečně váží. Není tam nic poškozeného a provoz funguje na jedničku," poznamenal místostarosta Pizinger.