„Jde o tři projekty za zhruba 30 milionů korun," říká starosta Sokolova Zdeněk Berka. Největší, zhruba 16milionová investice se týká druhé etapy revitalizace oblíbeného sportovně-rekreačního areálu Bohemia, který je hojně využíván návštěvníky z celého regionu.

„V areálu dojde k odvodnění plochy, bude zde jeden kilometr dlouhá víceúčelová naučná stezka a vyroste také parkoviště v místech za posledními garážemi," upřesnil místostarosta Sokolova Karel Jakobec. Vedení města slíbilo, že chystané práce se nedotknou již hotové části Bohemie, kterou budou moci občané využívat. Lokalita je podle vedení města hojně využívaná a při pořádání větších akcí je výhoda její dobré polohy. Je nedaleko centra a v blízkosti dopravního terminálu. To jistě ocení i návštěvníci z okolních měst a obcí.

„Jezdím každý rok na soutěž ohňostrojů. Je to skvělá akce, na kterou se vždy těším," řekl Ladislav Minařík z Kraslic. I starosta to vnímá jako velkou výhodu. „Lokalitu a její polohu nám mohou ostatní města závidět," konstatuje Berka.

Sokolov už dokončil rekonstrukci bazénu v 6. základní škole za zhruba deset milionů korun. Dále pracuje na projektu propagace města za zhruba tři miliony. Nejvíce vidět bude asi infoprvek u MDK v podobě jakési brány. Ukazovat bude čas, datum, teplotu, bude informovat o předpovědi počasí a každou hodinu by měla na její přítomnost upozorňovat zvonkohra v ní zabudovaná. V opláštění z nerezového plechu budou vypískována klíčová data a události z historie MDK a města.

„V hospodaření nám vznikla rezerva ve výši 13 milionů korun. Budeme opatrní a necháme si ji na krytí akcí dotovaných z ROP Severozápad," dodal Berka. Podle starosty jsou všechny investiční akce s příslibem dotací už v takové fázi přípravy nebo realizace, že by městu mohly vzniknout škody, pokud by je zastavilo.