Město, které je vlastníkem, však nic neví a čas do začátku festivalu nekompromisně utíká. „Ohledně pronájmu Goethovy vyhlídky komunikují zástupci Aeroportu s odborem majetku," tvrdí Zuzana Janáková z tiskového oddělení mezinárodního filmového festivalu.

To však vyloučil karlovarský magistrát. „Co se týče krátkodobého pronájmu na dobu konání filmového festivalu, zájem projevilo několik subjektů. Nicméně oficiální žádost jsme ještě neobdrželi. Nemůžeme tedy potvrdit, že by tento objekt měl v době festivalu sloužit jako klub Aeroport," dementovala situaci kolem Goethovy vyhlídky mluvčí města Helena Kyselá.

Přitom na facebookových stránkách se to už hemží oslavnými komentáři lidí, kteří se nemohou dočkat přestěhování do nových prostor. „Díky Aeroportu se člověk podívá do budov, kam by se normálně nedostal. Nejprve spořitelna a teď Goethova vyhlídka. Paráda! To bude výhled, snad bude otevřená věž,"napsal Tomáš Rota.

Nejvíce argumentů proti je zde jen kvůli dopravě. Ale i to podle organizátorů není problém. Ti se na internetových stránkách dušují, že na Goethovu vyhlídku pojede pravidelná autobusová linka, a to každou půlhodinu.

Hlavní důvod přestěhování oblíbeného nočního klubu je probíhající rekonstrukce bývalé spořitelny. Objekt léta chátrá a zvolna se rozpadá. Přes zimu tuto kdysi nádhernou secesní budovu obývali bezdomovci, v létě ji probouzel k životu filmový festival, ale jen na pět dní, kdy se budova proměnila ve vyhlášený nonstop taneční a hudební klub. Přijít sem ale vyžadovalo od hostů poněkud větší odvahu.

„Vždycky když jsem tam šel, bál jsem se. Budova vypadala, že je před zřícením, a myslím, že ta hlasitá hudba tomu moc neprospívala. Takže jsem ve výsledku rád, že se klub přestěhoval," komentoval každoroční návštěvník festivalu Miloš Souček.

Na ujasnění pronájmu mají provozovatelé klubu už jen necelé dva týdny. V oficiálním programu už vše vypadá jasně, ale rozhodující slovo bude mít karlovarský magistrát, který zatím nedostal žádnou oficiální nabídku.