„Několik týdnů sledování jednoho bytu v Chebu přineslo chebským kriminalistům, zabývajícím se drogovou problematikou, žádoucí výsledek," informovala policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Policisté byt hned prohledali a objevili různé chemikálie a zařízení pro výrobu drog. Mimo jiné zajistili také 30 gramů krystalické látky, patrně pervitinu. A oba pachatelé si jej s největší pravděpodobností nenechávali pro sebe. Následky tak nejspíš ponesou nejen za výrobu drog, ale také za jejich šíření.

„Zadržený muž je navíc pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody, který však nenastoupil," podotkla mluvčí. „Po výslechu a sdělení obvinění byl muž eskortován do věznice k výkonu trestu. Žena je stíhána na svobodě," dodala Kateřina Böhmová.

Muž a žena pervitin připravovali v bytovém domě v chebské Tyršově ulici. Podle obyvatel z přilehlých ulic nepatří budova zrovna mezi místní oázy klidu.

„Už nějaký čas jsme si říkali, že bude jen otázka času, kdy zde policie něco podobného objeví," potvrdila seniorka ze sousední ulice. „Doufám, že se tu přestanou pohybovat ta prapodivná individua. Ta si tam podle mě chodila drogy kupovat."