„Zimní oblečení jsme doslova zahodili do skříně. Vždyť zima byla skoro pět měsíců," řekla Radka Všahová ze Sokolova. „Místo teplých kalhot jsem oblékla minisukni a nechala jsem do sebe pražit slunce," řekla spokojeně.

Nejtepleji zatím bylo v pondělí, kdy se rtuť teploměru vyšplhala na dvaadvacet stupňů. V úterý ráno se sice objevily dešťové přeháňky, odpoledne už ale lidé opět svlékli bundy. Obdobně tomu bylo i ve středu. Třeba v Kraslicích se u stánku se zmrzlinou tvořila fronta. „Už jsme se nemohli točené zmrzliny dočkat. Čekali jsme pěkně dlouho, protože zima nám dala zabrat," řekla Martina Malá.

Hojně pak lidé vyráželi uklízet na zahrady. Slunné počasí využili i k první letošní grilovačce. „Po zimě jsem měl neuvěřitelnou chuť na pečeného buřta na ohni," sdělil jednoznačně Daniel Bock z Kraslic.

Ve čtvrtek má být podle meteorologů nejtepleji. Rtuť teploměru by mohla vyšplhat až ke 24 stupňům. Víkend ale bude studený. „V sobotu se razantně ochladí. Teplota klesne až na devět stupňů. Po neděli se zase oteplí," sdělil provozovatel klimatologické stanice v Šindelové Rudolf Kovařík.