Trávou zarostlé plochy na sídlištích se jim prostě nelíbí a pokud se zaměstnanci městské organizace Správy lázeňských sadů a parků se sekáním trávy zpozdí, stížnosti se jen hrnou.

„Tady ani nesekli a trávu máme do pasu. Kdy se konečně o to začne město starat?" ptal se jeden z obyvatelů Drahovic. Se stížnostmi na sekání trávy se setkal i zastupitel Tomáš Hybner (LEV21). „Na mě se lidé obrátili se žádostí, zda bych nezjistil, kdy se tráva začne sekat," potvrdil.

Harmonogram na kosení trávy ale město nemá. Zahradníci začnou a sekají.

Letos jako poslední přišly s kosením trávu na řadu Drahovice a Čankovská, což nezůstalo bez odezvy místních lidí. „Vše už je v pořádku, trávu jsme ve všech čtvrtích konečně posekali. Teď přichází na řadu mulčování, což je tak zvané zažehlování trávy," uvedl Miroslav Kučera, ředitel Správy lázeňských parků.

Ten neskrýval, že se letos se sekáním trávy trápili. „Víte, jaké bylo jaro. Sekat se téměř nedalo. Hodně pršelo, stroje byly mokré a tráva přerostlá," vysvětlil. Ale zdůraznil, že zaměstnanci firmy se neflákají, a dělají co mohou, aby tráva ze sídlišť zmizela.

A tím to nekončí. Tráva si poroučet nedá a zahradníci mohou začít znovu. Během léta kosí třikrát. V letních měsících jsou tak v permanentním provozu tři mulčovače, dvě velké sekačky, šest sekaček normálních, traktor i křovinořezy.

Kromě toho musejí zahradníci udržovat i městské parky a sady v lázeňské zóně i v městských čtvrtích, květinovou výzdobu i stromy. Práce tak mají v létě až nad hlavu. Před zahájením filmového festivalu dvojnásob.