Rodiče Lucinky, která trpí mozkovou obrnou, spasmem nožiček, epilepsií, otokem mozku a dalšími problémy, totiž chtějí využít drahou léčbu, na kterou nemají peníze, a tak žádají všechny dobré lidi o pomoc. Pomohlo by jim nasbírat přibližně 28 tun víček od PET lahví, za která by následně rodina Lucinky dostala vytoužené peníze na drahou čtyřtýdenní léčbu.

Tato reportáž velice zasáhla také Hanku Dobrou a Soniu Sudimacovou z Chebu, které neváhaly a ihned vymýšlely, jak rodině malé Lucinky pomoct. „Příběh malé bojovnice Lucinky mě velice zasáhl," řekla Hanka Dobrá, která společně se Soniou Sudimacovou sbírku víček od PET lahví v Chebu pořádá. „Sama mám dítě s epilepsií, a tak chápu každou maminku, jejíž děťátko má nějaké problémy.

Ráda bych jim nějak pomohla, a tak jsem se rozhodla s dalšími lidmi z mého okolí uspořádat sbírku víček, která rodina Lucinky potřebuje. Dáváme dohromady letáky s prosbou o pomoc při sbírání víček. Ty rozneseme do hospod, restaurací a škol po Chebu. Doufám, že se nám toho podaří vybrat co nejvíce, abychom Lucince pomohli," dodala Dobrá. „Také bychom byly rády, kdyby se našel nějaký dopravce, který by námi vybraná víčka přivezl rodině malé Lucinky," upřesnila Sonia Sudimacová.

Kdo by rád Hance Dobré a Sonie Sudimacové pomohl při sbírání víček od PET lahví, může je kontaktovat na telefonu 774 541 258 nebo 608 656 540 či na e-mailu H.Dobra@seznam.cz

Zájemci o pomoc mohou také nosit víčka od PET lahví do redakce Chebského deníku, která se nachází na náměstí Krále Jiřího přímo v historickém Špalíčku. Všechen vybraný materiál redaktoři předají pořadatelkám sbírky.