„Rada města Ostrov na svém jednání vybrala vítěze veřejné zakázky na zhotovitele stavby ´Ostrovské rondo - cyklostezka po tělese vlečky, 2. etapa´, kterým se stala firma Eurovia CS, s nabídkou 2 miliony 562 tisíc korun včetně DPH. Předpokládaná cena z projektové dokumentace činila 3 miliony 909 tisíc korun včetně DPH. Oproti předpokládané ceně tak došlo k výraznému snížení pořizovací ceny za stavbu," informoval David Papánek z odboru investic ostrovské radnice.

Druhá etapa výstavby Ostrovského ronda představuje úsek od vlakového nádraží v Nádražní ulici v Ostrově po ulici Dukelských hrdinů, kde se napojí na úsek zrealizovaný v loňském roce.

„Technické řešení tohoto nového úseku cyklostezky je shodné s předchozím úsekem. Je tedy navržena šíře tři metry včetně oboustranných nezpevněných krajnic šířky 0,25 metru. Pro konstrukci cyklostezky se předpokládá využití pláně koleje bývalé vlečky do závodu Škoda. V rámci navrhované stavby bude stávající pláň řádně urovnána a zhutněna," doplnil Papánek.

Podle něj pro dorovnání větších nerovností a utažení povrchu bude nejprve provedena vrstva ze štěrkodrti v tloušťce 100 milimetrů. Na ni se pak položí vrstva obalovaného kameniva a na závěr bude provedena obrusná vrstva z jemnozrnného asfaltového betonu.

„Dlužno podotknout, že v roce 2012 dojde k realizaci této stavby pouze za předpokladu, že město Ostrov na ni obdrží dotaci, o niž bylo zažádáno v březnu tohoto roku. Rozhodnutí o přidělení dotace bude známo do konce června letošního roku. Pokud město Ostrov dotaci obdrží, dojde k realizaci stavby ještě během měsíce července, s termínem dokončení do 31. října 2012. V opačném případě se realizace této stavby odkládá na příští rok, případně do dalších let," konstatoval pracovník ostrovské radnice.

Cyklisté by podobnou trasu uvítali. „Určitě by bylo fajn, kdyby se nabídka cyklostezek rozšířila, to by se mi líbilo," potvrdil jeden z pravidelných cyklistů.