„Cestování Pendolinem je pohodlné oproti starým vozům, které po našich železnicích jezdí," uvedla Pavla Dvořáková z Chebu. „Jela jsem s ním asi dvakrát a je opravdu znát, že do Prahy přijedete z Chebu ani ne za tři hodiny," usmála se.

„Měsíčně využije spoj 502/511 do a z destinací v západních Čechách přibližně 1500 cestujících a tento počet se neustále zvyšuje," uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. „Současný sobotní spoj vlaků Bohumín Františkovy Lázně Bohumín doplní České dráhy od března 2013 dalším, nedělním spojem a jedním vlakem do a z Plzně. Podrobné informace sdělíme na tiskové konferenci k jízdnímu řádu 2013, která se uskuteční v listopadu v Karlových Varech, a také v tiskové zprávě," upřesnila mluvčí.

Lidé si již na tento spoj zvykli. „Jezdí za mnou dcera z Prahy a spoj si chválí," řekl Josef Kupec z Chebu. „Myslím, že posílení spoje do Františkových Lázní pomůže získat další cestující," dodal. Běžné rychlíkové vlaky nyní zvládají trasu mezi Chebem a Prahou za 3.26 hodin.

Pendolino celou trasu zvládne za 2.33 hodin, včetně Františkových Lázní jízda trvá 2.41 hodin. Do spoje si všichni cestující musejí pořídit povinnou místenku, která však oproti běžné ceně 200 korun nestojí ani stovku. Místenka z Prahy do Mariánských Lázní, Chebu a Františkových Lázní stojí 70 korun (celkem jízdné vyjde na 355 korun), z Plzně do Mariánských Lázní, Chebu a Františkových Lázní 35 korun.