Rodiče žáků rovněž apelují na to, aby se co nejrychleji tato situace vyřešila. Jinak chtějí zapsat své děti na jiné školy.

„Jedná se o dlouhodobější problém, který nám rozhodně není lhostejný. Petici mi rodiče předají poté co se sami sejdou s onou učitelkou. Rozhodně ji nechtějí nijak obcházet a nedat jí tak prostor k vyjádření a vysvětlení," sdělila starostka Nové Role Jitka Pokorná.

„Zřizovatelem školy je město, ale další rozhodování o vývoji této situace spadá do kompetencí školní rady. Mám již údaje, že se tento problém se šikanou týká třinácti dětí. Pokud by opravdu došlo k nespokojenosti ze strany rodičů a následnému odchodu žáků do jiných škol, musela by do řešení problému zasáhnout i radnice. Začala by to být totiž i záležitost dalšího financování školy," dodala.

O tom, že se na škole vyskytl problém šikany takovýchto rozměrů a že rodiče iniciují podpisovou akci však ředitel neví. „O tomto problému slyším poprvé. Vůbec nevím, že by tak rodiče žáků něco takového chystali," řekl ředitel Základní školy v Nové Roli Radek Veselý.

Situaci nepomáhá ulehčit ani chystaný konkurz na nové vedení školy, kterému pak tento problém spočine na bedrech.

„V průběhu května proběhne výběrové řízení na nového ředitele naší základní školy. Stávající ředitel se do něj už nepřihlásil, takže se bude jednat s naprosto novými uchazeči o tento post. Součástí řízení bude rovněž diskutování o daném problému a další eventuální postup možného ředitele při řešení tohoto problému se šikanou," doplnila starostka.

„Momentálně tedy jen čekáme na petici od rodičů. Sejde-li se dostatečné množství podpisů začneme situaci co nejrychleji řešit. Následně budeme muset nalézt nějaké řešení i s novým vedením školy," dokončila starostka Jitka Pokorná.