Na oplátku se dozvěděli, že se připravuje realizace řady projektů, které byly tématem předchozích debat. Jedná se například o výstavbu chodníku z Růžového Vrchu do Sedlece nebo úpravu a vyčištění někdejšího areálu zdraví v Drahovicích.

Jedním z hlavních diskutovaných témat byla bezpečnost přechodů pro chodce a jejich osvětlení. Vedení města deklarovalo snahu a záměr instalovat postupně na nejproblematičtější a nejfrekventovanější přechody lampy veřejného osvětlení.

Debata se vedla také o lokalitách vyhledávaných drogově závislými osobami, o současném stavu stadionu AC Start, o plánech na revitalizaci prostoru v Dolní Kamenné pod kostelem sv. Urbana.

Školáci také vznesli podněty k problematickým křižovatkám v Karlových Varech, například k možnosti umístění zrcadel v lokalitě Na Výhledě ve Staré Roli, nebo k případnému vybudování kruhového objezdu na křižovatce Jáchymovské a Nákladní ulice.

Předmětem debaty byla i finišující rekonstrukce Vítězné a Prašné ulice, která bude dokončena ještě před vánočními svátky.