„Je příležitostí jak ke krátkému zastavení, tak i k podpoře Tříkrálové sbírky," vysvětlila mluvčí chebského městského úřadu Martina Kuželová. 

„Je to milá akce," potvrdil Martin Soukup, který polévku také ochutnal. „Byla opravdu výborná," pochválil.

Na polévku, které bylo přichystáno 30 litrů, a teplý čaj se na náměstí zastavili také koledníci. Těch se z chebské fary vydalo o víkendu 27 skupinek. „Tento rok vyšlo do ulic víc dobrovolníků," potvrdila ředitelka Farní charity Eva Kolafová. „Připojili se k nám totiž skauti, ale také zájemci z Útočiště a klubu Pohoda." Kromě Chebu navštěvují koledníci i obce, které spadají do chebské a františkolázeňské farnosti.

Tříkrálová sbírka trvá až do 14. ledna. Podstatná část výtěžku sbírky, konkrétně 65 procent, bude jako každý rok použita na podporu charitních projektů přímo v Chebu. Třetina poputuje na služby starým a nemocným v Chebu, které zprostředkovává Farní charita Cheb, třetina na podporu dobrovolnictví na Chebsku skrze Dobrovolnické centrum při Farní charitě Cheb a poslední část půjde na pomoc lidem bez domova skrze služby Diecézní charity Plzeň v Chebu.

Loňský ročník Tříkrálové sbírky v Chebu a okolí vynesl podle předběžného sčítání celkem 145 003 korun.

Do ulic obcí a měst vychází dohromady v České republice více než 14 tisíc kolednických skupinek, což je přibližně 50 000 dobrovolníků.