„Stavbu jsme chtěli začít stavět už v letošním roce. Nyní se však opět otevřely dotace z Regionálního operačního programu (ROP), a tak jsme počkali a projekt zahrnuli do naší žádosti společně s dalšími projekty," řekl starosta Ostrova Pavel Čekan.

S tím nemá problém ani opozice. Ta spíše poukazuje na částku skoro šesti milionů korun, na kterou je skatepark vyprojektován. „Souhlasil bych s třetinovou částkou. Šest milionů mi přijde moc," uvedl bývalý starosta Jan Bureš.

„Pokud by projekt neprošel sítem dotací z ROPu, jsme rozhodnuti stavbu postavit za peníze z městské kasy. Také věříme, že vyprojektovanou cenu snížíme vypsáním výběrového řízení," dodal Čekan.

Nový skatepark by měl vyrůst na pozemcích bývalých vojenských kasáren. „Jelikož nevyšla dobře zvuková studie, museli jsme do projektu přidat stavbu protihlukové zdi, což ve výsledku zvýšilo náklady přibližně o 1,8 milionu korun," prozradil starosta.

Samotné umístění je však také terčem nesouhlasu opozice. „Podle mého není dobře vybráno. Je až moc daleko od centra města," uvedl Bureš.

Postřehy skejťáků

O samotnou stavbu areálu pro milovníky prkénka se čtyřmi kolečky se živě zajímají i skejťáci. „Několikrát se s námi sešli a do návrhu projektu sami dodali několik svých postřehů," řekl Čekan. Ti by se o areál měli i sami starat.

„Nechtěli jsme dát skatepark pod křídla například Městského domu dětí a mládeže. Spíše věříme, že samotná komunita skejťáků si pořádek v areálu ohlídá sama," dodal Čekan.

Skejťáci nyní nemají v Ostrově místo pro své hrátky. Poté co skončila tolerance města k provizornímu umístění u parkoviště u bazénu, nemají kde svá prkna prohánět. „Bylo to tam už moc nebezpečné. Navíc pokud padla tma, nebezpečí vzrostlo, a proto jsme přistoupili k odstranění z toho místa," uzavřel Čekan.

Stavět by se mělo začít na jaře příštího roku, a pokud vše půjde podle plánu, mohla by se první čtyřkolová prkénka prohánět po novém skateparku koncem dubna.