„Za požárem jsou zřejmě osoby, které opuštěný objekt čas od času užívaly. Tato verze je ale nepotvrzená," podotkl Vanoušek s tím, že plameny zničily část střechy a horního patra objektu.

"K poplašným signálům prostřednictvím sirény, které by veřejnost upozornily na hustý kouř, nebyl důvod," sdělila mluvčí chebského městského úřadu Martina Kuželová.

„Hořet začalo v Chebu v Koželužské ulici v úterý v půl třetí ráno,“ sdělil Martin Kasal, mluvčí hasičů. Požár zasáhl čtyřpatrovou budovu bývalého internátu nedaleko Rudé hvězdy Cheb. „Plameny zcela zničily konstrukci střechy, která se během likvidace ohně propadla,“ podotkl s tím, že je budova dlouhodobě nevyužívaná, a tak hasiči museli během zásahu důkladně zkontrolovat, zda se uvnitř nenachází například bezdomovci. Nikoho ale nenašli.

„Likvidace požáru se protáhla až do dopoledních hodin, hasiči museli rozebrat zbytky střešní konstrukce a hledat skrytá ohniska,“ sdělil Kasal a dodal, že vyšetřovatelé pracují pouze se dvěma verzemi možné příčiny. „Oheň způsobilo buď úmyslné zapálení nebo nedbalost,“ dodal. Podle jeho slov je zatím škoda vyčíslená na 500 tisíc korun. S nočním požárem bojovalo osm jednotek hasičů s deseti zásahovými auty.

Vila stojí v oblasti, který má tento rok projít kompletní revitalizací. Podle některých místních obyvatel si tak někdo mohl chtít připravit.