Karlovy Vary
Hojně navštěvovanou lokalitou je například radošovský kemp Na Špici, který se nachází přibližně 15 kilometrů od Karlových Varů. V krásném prostředí jsou zde k dispozici dvě hotelové budovy, 11 chatek a plocha pro vlastní stany i karavany, česká kuchyně a kvalitní, komplexní sociální zázemí včetně dalších služeb, jako solárium, rybaření, jízda na lodičkách, raftu, myslivost a podobně. V blízkosti kempu se nachází unikátní krytý dřevěný most přes řeku Ohři.
Ubytování ve stanu vyjde na 80 korun a v areálu slouží také půjčovna lodí. Mezi vodáky na Ohři je tato lokalita velmi oblíbená, o čemž svědčí také pozitivní ohlasy a reference na vodáckých webech. „Asi jeden z nejlepších kempů na Ohři. Určitě se vyplatí naplánovat si cestu s přenocováním zde," komentoval kemp na www.padlo.cz během loňské vodácké sezony Komy.

O několik kilometrů dále je další oblíbená lokalita, a to vodácký kemp ve Vojkovicích. V areálu je dostupné sociální zařízení a teplá voda 24 hodin denně. Dospělí tu za noc zaplatí 80 korun. Stravování v kempu je zajištěno formou občerstvení nebo je možno navštívit obec. Každoročně zde v červenci probíhá neckyáda a koncem léta Folková Ohře a příležitostně country večery. „Jednou jsme tu náhodou zastavili, a než jsme stačili vytáhnout na břeh lodě, postavit stan a ubytovat se, už tu nějaké ženy tančily kankán. Poté následoval koncert a celý večer byl završen ohňostrojem. Dost jsme pili a užili si to," popsal své dojmy z premiérové návštěvy vojkovického kempu Chodovák Lukáš Kampa.
V těsném závěsu za Karlovými Vary se však nachází jedna z nejpozoruhodnějších atrakcí na řece. V nedalekém okolí vodáckého tábořiště Hubertus jsou vybudovány umělé peřeje pro cvičení kanoistiky. Mnozí vodáci to i přes varování berou jako výzvu a kromě lodí tento úsek plný vln sjíždějí i na sudech nebo jen v plovacích vestách.
„Napřed jsme si šli peřeje omrknout, abychom věděli, do čeho jdeme. Pak jsme vysypali věci z barelů, uzavřeli je prázdné a hurá do vody. Bylo to jako sedět na zmítající se koze," popsal zážitek ze sjíždění peřejí vodák Alexandr Novák z Karlových Varů.

Přilehlý kemp na levé straně řeky má přístup z pravého břehu pouze plavidlem. Tábořiště je dosti rozlehlé a je udržované správcem a výběrčím poplatku. K dispozici jsou kontejnery a WC. Možnost ubytování je tu ve vlastním stanu nebo v týpí.

Sokolov
Na Sokolovsku mohou vodáci využít na své trase hned tři tábořiště. Celkem je na nich dvě stě deset stanových míst.
A vesměs poskytují vodákům potřebné zázemí. Kromě občerstvení je tu také možnost se umýt nebo půjčit loď. Tábořiště jsou v provozu až do podzimu.
„Máme kempy v Lokti, Sokolově a Kynšperku nad Ohří," řekla ředitelka Dronte Hana Červenková.
„Největším tábořištěm je Kynšperk nad Ohří, kde máme až sto stanových míst," řekla Červenková.
„Dále pak máme samozřejmě tábořiště přímo v Sokolově. Zde je šedesát stanových míst," uvedla.
„A posledním tábořištěm je Loket. Zde je prostor pro padesát stanů, ohniště a další již zmíněné zázemí," dodala Červenková.
Ve všech tábořištích je prostor pro karavany i s elektrickou přípojkou, pitnou vodou, parkovací místa, sprchy s teplou vodou, v Lokti je umývárna.
V Kynšperku a v Sokolově jsou půjčovny lodí a rychlé občerstvení.
„Letos máme i několik novinek, mezi které patří akreditace na školení instruktorů a cvičitelů vodní turistiky přímo v Dronte Sokolov," doplnila Červenková.

Cheb
Chebsko je na tom, co se týče kempování pro vodáky sjíždějící Ohři, nejhůře z celého Karlovarského kraje. „Nejsme na kempování při sjíždění řeky zrovna nejlepší lokalitou," komentoval situaci v regionu vodák z Chebu. „Je to dáno tím, že u nás se většinou vyjíždí. Pokud vyrazíte brzy ráno, za chvíli jste na Sokolovsku a tam je kempů habaděj. Osobně je mi to jedno, protože pravidelně vyjíždíme z Tršnic nebo až z Kynšperka nad Ohří. Takže mě spíš zajímají kempy na Sokolovsku a Karlovarsku." Vodáci tady moc příležitostí nenajdou. Většina vodáků ke stanování využívá přírodní tábořiště s prostornou loukou přímo u řeky Ohře v Tršnicích. K dispozici je tady půjčovna lodí, raftů, kánoí, kajaků a potřebného vybavení. Vodáci k přespání mohou využít ještě tábořiště v Nebanicích, kde mohou v případě nouze lidé přespat na louce u pravého břehu. Žádný komfort ale nečekejte, více než suché záchody a kiosek zde nenajdete. Zatímco vodáci musí místo na přespání v regionu hledat lupou, kempů u přehrady Jesenice je nepočítaně.