Podle žaloby Blahuš loni 21. září převzal od poškozeného Petra J. 500 tisíc korun, o které ho předtím požádal pod záminkou, že ji použije jako investici do nelegálního obchodu s kradenými věcmi. Kamarádovi Petrovi J. přitom slíbil podíl na zisku.

„Se záměrem peníze si ponechat a poškozeného zbavit života ho v noci z 23. na 24. září vylákal na odpočívadlo Horní Tašovice u Karlových Varů. Zde poškozenému sdělil, že tu budou čekat. Poté, aniž by došlo k jakémukoliv slibovanému nelegálnímu obchodu či vrácení peněz poškozenému, v přesně nezjištěné době od 01.18 do 04.15 hodin dne 24. 9. na poškozeného sedícího ve vozidle z nelegálně držené pistole nejméně třikrát vystřelil se slovy, že ho zabije. Dvěma výstřely ho zasáhl do rukávů oděvu na levé horní končetině a jedním výstřelem do hrudníku. Přitom zraněného nejprve ve vozidle a poté klečícího a ležícího venku na zemi poblíž auta silou značné intenzity napadal opakovaně údery střelnou zbraní do hlavy, kopal do celého těla a mlátil pěstmi do obličeje se slovy, aby na peníze zapomněl," uvedla obžalobkyně.

Těžce zraněného muže pak na místě ponechal a odešel. Až kolem půl šesté ráno poškozeného náhodně našel kolem projíždějící řidič, který přivolal záchrannou službu. Napadený utrpěl rozsáhlé zlomeniny kostí obličeje a hlavy, dále oděrky, tržné a tržně zhmožděné rány na hlavě a končetinách a především těžké a vážné život ohrožující zranění díky zástřelu hrudníku s průstřelem dolního laloku levé plíce a průstřelem srdce, kde projektilu pronikl do pravé srdeční dutiny a krev jej zanesla do tepny pravé plíce.

S tím souvisel i pneumotorax a krvácení do levé pohrudniční dutiny a osrdečníkového vaku. Toto zranění si vyžádalo neodkladnou chirurgickou a kardiochirurgickou operaci a léčbu ve Fakultní nemocnici v Plzni, a následně ještě hospitalizaci v Karlovarské krajské nemocnici a další léčení. Bez okamžitého operačního výkonu by došlo ke smrti napadeného. Podle odborníků byl zázrak, že poškozený vše přežil. Po činu Blahuš odjel pracovně do Francie a zadržen byl až po dvou týdnech.

„Obhajoba žalovaného, že Petra J. napadli dva neznámí muži, zatímco on byl schován v nedalekém lese, byla zcela účelová a soud jí neuvěřil. Naopak vyšel z výpovědi napadeného, který opakovaně vypověděl, že na něho střílel právě Blahuš se slovy, že ho zabije. A přestože ho prosil, aby útoku zanechal, Blahuš ho brutálně mlátil a kopal do hlavy a celého těla dál. Motivem útoku přitom byly peníze, které mu na údajný obchod s kradeným zbožím dal právě Petr J.," uvedl v odůvodnění předseda senátu Přemysl Špicar.

Jak dále pokračoval, Petr J. vypověděl, že s Blahušem nikdy žádný spor neměli, byli přátelé. „Byl to pro mě šok, když na mě zaútočil a nebyl jsem vůbec schopen obrany," řekl před soudem poškozený.

„Blahušův úmysl usmrtit Petra J. byl nepochybně všemi provedenými důkazy prokázán. Polehčuje mu, že před činem vedl řádný život, přitížilo mu naopak, že se dopustil dvou trestných činů," dodal předseda senátu.