Donald Trump je v té podstatné věci očištěn, což ale nebrání dezinformátorům mlžit a říkat, že „něco z obvinění se ale potvrdilo“. Muellerův nález je vůči Trumpovi kritický, ale pouze ve věci „bránění vyšetřování“. Trumpa asi předělat nelze, on se štengroval vyšetřovatelům jaksi z principu, úplně zbytečně, protože nic neskrýval.

Spojené státy díky Robertu Muellerovi učinily krok dobrým směrem, když už se zdálo být reálným nebezpečím, že zase upadnou do temných dob mccarthismu, kdy perzekvovali všechny podezřelé se sympatií k Sovětskému svazu nebo komunismu, včetně Charlieho Chaplina.

Jan Schneider
Glosa Jana Schneidera: Odstrašením k dialogu

Někdo tu však americké volby opravdu ovlivňoval. Nebylo to Rusko, byla to Ukrajina! Koncem loňského roku kyjevský Správní soud shledal protiprávními aktivity ředitele Národního protikorupčního úřadu Ukrajiny Arťoma Sytnika, který při vyšetřování „černého účetnictví“ Strany regionů narazil na výbušnou informaci, že Paul Manafort dříve pracoval pro svrženého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče.

Tuto informaci poslanec Sergej Leščenko předal volebnímu štábu Demokratické strany. Šéf volební kampaně Donalda Trumpa Paul Manafort pak musel rezignovat, čímž Ukrajina výrazně ovlivnila americké prezidentské volby.

Jan Schneider
Glosa Jana Schneidera: Vodní přípitek