Možná víc než ostatním, protože museli zavřít hospodu, krámek či kadeřnictví. K tomu mají děti na distanční výuce a večer si nemohou zajít do kina, o víkendu zalyžovat nebo jet bez testu na výlet do zahraničí. Pročež vyrazí bez roušky na Staroměstské náměstí, aby si kolektivně zanadávali. A roznášeli virus. Opravdu na to mají mít právo?

Co na to říkají ti, jejichž rodiče svádějí boj o přežití? Všichni víme, že vakcína přináší spásu, nejpozději v září bude hotovo, kolektivní imunita zajištěna. To se při mohutných vládních kompenzacích dá přestát. Kladu si tedy otázku, jak je možné, že Andrej Babiš a jeho PR tým o tak zásadní věci nedokáže obyvatelstvo přesvědčit?

Je tu další vakcína, očkování bude nyní během o život

Pakliže to neumí, měl by alespoň dát pokyn, aby narušitelé vládních nařízení byli zadrženi a pokutováni vysokou částkou. V čele s exprezidentem Václavem Klausem. Ten by měl dostat nejvyšší možnou sankci, za exhibicionismus a porušení pravidla, že svoboda jedněch končí tam, kde začíná svoboda druhých. Včetně jejich práva žít a být zdraví.