Česko má zaděláno na pořádný problém. Smrt Roma po zákroku české policie ukázala, že v České republice existují dva paralelní světy. Světy českých Romů a českých Čechů, které si navzájem nedůvěřují, nekomunikují spolu a žijí sice v jedné zemi, ale vlastně vedle sebe.

Výsledkem je současná krize kolem smrti romského občana, kde je na jedné straně policejní verze, tvrdě hájená premiérem a přijímaná téměř bez pochybností většinovou „bílou“ společností. A pak je tu verze romská, zcela opačná, která za smrtí Roma vidí policejní brutalitu, nevěří výsledkům pitvy a nebude asi nikdy věřit ani závěrům vyšetřování případu policejní inspekcí. Z místa, kde se policejní zákrok odehrál, se stalo romské pietní místo a demonstrace Romů na sebe nenechají dlouho čekat. Tato krize je ale špičkou ledovce, pod kterou se skrývá Českem sociálně a politicky nezvládnutá romská integrace. To, že se mohla povést, je vidět na tisících úspěšných českých Romů v Británii. Úspěch Romů v Česku je nutnou podmínkou, aby bylo úspěšné celé Česko. Romský problém roste a nezmizí. Pokračující nezájem o Romy je pro Čechy i Česko zničující.

Lidé se 22. června 2021 sešli v ulici U Hřiště v Teplicích na místě, kde zemřel v sanitce muž, proti kterému předtím zasahovala policie. Soudní pitva vyloučila souvislost úmrtí s policejním zákrokem
Smrt Roma v Teplicích: Rada Evropy požaduje urychlené nezávislé vyšetřování