Ženy mužům posluhují

Myslím, že ženy by měly mít stejné důchody jako muži. V devadesáti procentech pracují stále na dvě směny. Odpracují si směnu v zaměstnání a potom druhou směnu pro rodinu. Není moc mužů, kteří ženě doma pomohou. Většinou se zabývaji svými zálibami a žena jim posluhuje.

E. M.

Senioři a finance - Ilustrační foto
ČERNÁ A BÍLÁ: Mají mít ženy stejné důchody jako muži?

Mateřská dovolená není dovolená

Pořád se ohání se ženami na mateřské dovolené -mimochodem mateřská možná ano, ale ne dovolená. Ženy, tedy ty vzdělané, vychovávají potomstvo, potažmo budoucí pracující a plátce daní, aby tenhle stát nevymřel, a vracejí se do práce, jak to jen jde (až na některé výjimky). Někdy mám z komentářů pocit, že mít děti je ostuda.

Ano, zvýhodnit ženy, ale jen ty, které se vrací do práce a nevyrábějí si děti jako zdroj příjmů, ale investují do vzdělání a učí je, že bez práce nejsou koláče, jak si myslí určité skupiny lidí, kteří si každý měsíc skáknou na sociálku, než by se snažili uživit sebe a své potomstvo vlastní prací.

E. R.

Ilustrační foto.
Vyrovnáme penze mužů a žen, plánuje ministerstvo

Výchova dětí by se měla finačně ohodnotit

Selským rozumem: každé narozené dítě = nový občan státu a výchova a péče o něho minimálně do osmnácti let by měla být finančně ohodnocena. A důchod? Sečetl bych veškerý příjem od prvního zaměstnání, přepočetl na aktuální výši v daném oboru a násobil 0,68. To by byl spravedlivý důchod a ještě by se odečítaly presčasy v přepočtu na osmihodinovku.

L. P.

Ilustrační snímek
Důchodový účet skončil v přebytku. Rozdíl mezi příjmy a výdaji činil 22 miliard

Muži berou větší platy

To není o důchodech, ale o platech, až budou mít ženy a muži ve stejných pozicích stejné ohodnocení, pak se srovnají i důchody, pokud dělá v této zemi rozdíl i třicet procent, tak jsou podobné úvahy naprosto zbytečné…

J. V.

Senioři. Ilustrační foto.
Systém penzí? Jeho schodek by mohl v roce 2060 činit 3,4 procenta HDP

Stejné mzdy i důchody bez rozdílu pohlaví 

Nemáme za stejnou práci stejný plat, a později ani důchod. Sami zústávají jak ženy, tak muži. Za bydlení, potraviny, léky, služby taky platíme stejně. Proto: stejné platy a stejné důchody, bez rozdílu pohlaví.

J. Š.

Ilustrační snímek
Jaký bude rok 2019? Čekejte vyšší důchody, mzdy a nižší DPH na dodávky tepla