Ale neuškodí na chvíli sejmout zelenobílé brýle a podívat se na celý případ střízlivě. Dodržovali diváci za plotem předepsané rozestupy? Nosili po celou dobu roušky či respirátory? Vystříhali se pití alkoholu na veřejnosti? Málo platné, odpověď na tyto otázky zní NE. Místo toho dávali okázale najevo, že pro ně zákazy neplatí.

Pravidelná klokaní mecheche, jakkoli dobře míněná, zcela jednoznačně porušovala předpisy, které musíme dodržovat všichni. Chování fanoušků navíc obtěžovalo i ty lidi v okolí, kterým může být nějaký fotbal ukradený (ano, i takoví se najdou a není jich málo). Upřímně řečeno: nejdivnější na tom není, že fandění na štaflích nakonec někdo naprášil, ale jak dlouho ho policie blahovolně tolerovala.

Fotbalisté Dynama hráli v Praze s Bohemians 1:1, trenér David Horejš mohl být spokojen.
Dělba bodů. Bohemians nevyzráli ani na Budějovice, gól dostali z penalty

Fanoušci Bohemky odpověděli stylově. Na ohradu stadionu vyvěsili transparent, jadrně vyzývající udavače k provedení aktu, který odborná pornografická terminologie nazývá „rimming“. Sami jsou totiž bezmezně přesvědčeni o svém právu na porušování čehokoli. A v tom nejsou v dnešním Česku bohužel ani zdaleka ojedinělí.