Mafie, mečiarismus, skandál. Politici volají po demisi premiéra Babiše a přitom si tady nikdo nepoložil základní otázku, jakou roli hrály Politické únosy v československých dějinách? Nic nového, děly se a dějí, to by se totiž ten zvídavý soused dozvěděl, kdyby chtěl. Proto se nedivme našemu panu premiérovi, že ho provalení synovy dovolené na tom nádherném ukrajinském poloostrově plném hodných ruských vojáků tak nadzvedlo. Lži a hyenismus, řekl Babiš o kauze svého syna. Přiznal ale, že na Krymu byl, což ten jeho komplikovaný příběh tak trochu bourá, stejně jako nepopiratelný fakt, že ne nikdo jiný, ale že Své děti si zapletl do kauzy Čapí hnízdo sám Babiš.

Stanislav Šulc.
Komentář Stanislava Šulce: Trump může ukázat, co opravdu umí

Ale nebyl by to náš pan premiér, kdyby myslel v těchto těžkých dobách pro celou naši krásnou zemi jen na sebe. Takže Minimální mzda se od ledna navýší o více než tisícovku, dohodla se koalice, kterou k tomu přemluvil náš pan premiér. Zaměstnancům ve veřejném sektoru porostou platy. Pedagogům až o deset procent, rozhodl náš pan premiér. A kde se na to seženou peníze? Ministerstva zruší stovky míst. Skončí někteří odborní náměstci, vymyslel za své neschopné ministry náš pan premiér. A k tomu bonus pro naše vystrašené spoluobčany: Česko se nepřipojí ke globálnímu paktu o migraci, rozhodla vláda, kterou jako firmu řídí náš pan premiér. A Poslanci ani prezident se zatím korespondenčně volit nebudou, to by tak hrálo, aby si ti cizáci, co nežijí celý svůj život v naší krásné zemi, volili někoho jiného než naše hnutí a našeho pana prezidenta, že?

Dobrý nápad, jak ještě více vylepšit život našich těžce pracujících spoluobčanů, přinesl našemu panu premiérovi tento týden poslední český autentický vlastenec Tomio Okamura. Ono totiž Japonce příští rok čeká výjimečné desetidenní volno. Kvůli abdikaci císaře. A to zní hodně zajímavě. Císař Andrej… hmm.

Martin Kratochvíl.
Týdenní zkrat: Pro Afričany jsme vzor

Co je to Zkrat?Zkratkovité a nekorektní asociace po přečtení titulků, které se minulý týden objevily na Denik.cz a Dotyk.cz. Vytučněný text jsou prolinkované titulky na články. Zbytek jsou asociace.