Ano, i Vědci jsou zmatení. V amazonské džungli našli mrtvého kytovce. Opravdu to byla velryba. Sebevražda byla jako možnost úmrtí vyloučena, takže se spekulovalo o silném přílivu, který měl zvednout hladinu nedaleké řeky. Ale pak přišla ta bouře nad Středozemním mořem a Na Maltě pršely ryby. Lidé je sbírali přímo na nábřeží, takový to byl fukéř. Jak silné by ovšem musel být tornádo, které by dokázalo nasát keporkaka?

Jarní počasí v Hradci Králové.
Česko opět prohřálo jarní počasí, mnoho rekordů ale nepadlo

To sice nevíme, ale víme, že Nezáleží na váze, ale na velikosti. Posílání balíků bude až o stovku dražší, ale za to vám dnes podanou velrybu dodáme zítra až do ruky, klidně doprostřed pralesa, slibuje Česká pošta.

Opravdu se nenajde v té naší zemi něco, co by nezdražovalo? Třeba ten internet? Pane premiére, vy už na tom přece několik let dnem i nocí makáte, prosím, Zlevní data? Babiš bude jednat o příchodu dalšího operátora, řekl Faltýnek nekompromisně pochybovačům, co surfují jen po wi-fi.

Martin Kratochvíl.
Týdenní zkrat: Nechci data zadarmo

Takže není překvapivé, jak dopadl poslední Průzkum: ANO si polepšilo na 33 procent, po 13 procentech mají Piráti a ODS, tedy nemehla z Palerma a ti cucáci, kteří o levných datech jenom žvaní. Jestli hledáte, jak dopadli sociální demokraté, tak už nehledejte. Protože, jak říká Předseda ČSSD Jan Hamáček: Dělám vše pro to, aby se k nám voliči vrátili, a to zabere logicky nějaký čas. Jojo, lepšího předsedu už ani nemá cenu hledat.

A nesmíme zapomenout na Unikátní objev archeologů. Římský kamenolom zdobila rytina pánského přirození a odborníci se přou, co tím chtěl dotyčný otrok svým vlastníkům říci. My sice nejsme študovaní latiníci, ale co tím chtěl kameník sdělit, si umíme živě představit.

Co je to Zkrat?
Zkratkovité a nekorektní asociace po přečtení titulků, které se minulý týden objevily na Denik.cz a Dotyk.cz. Vytučněný text jsou prolinkované titulky na články. Zbytek jsou asociace.

Martin Kratochvíl.
Týdenní zkrat: Kdy spadne Karlův most?