I náš velký východní bratr myslí na vánoční mír a rozdává dárky. Rusko stáhne významnou část armády ze Sýrie, prohlásil Putin a vzápětí k tomu dodal: Evropská prasata mohou opět do Ruska, Moskva prohrála spor, přesto vládce širých stepí umí své kontinentální sousedy potěšit. Vždyť budou ty Vánoce.

A k těm patří vánoční hvězdy. Nad Betlémem v roce nula proletěla kometa, Nad Českem proletěl vzácný bolid. Astronomové vyhlašují pátrání a věří, že by se i rok 2017 mohl stát podobně památný, jako ten, od něhož se počítají letopočty. Víra hory přenáší, to mohou potvrdit Ježíškovi odborníci z Vatikánu stoprocentně. Přesto i oni občas zapochybují. Dokonce i nad zněním nejznámější modlitby.

Zdeněk Ondráček.
KSČM se nevzdá nominace Ondráčka do čela komise pro kontrolu GIBS

Neuveď nás v pokušení? Papež František by rád přepsal Otčenáš. Prý se mu nepozdává, že by nás snad Bůh mohl v nějaká pokušení uvádět naschvál, navíc v době, kdy to dělat ani nemusí. Vždyť v pokušení nás uvádí skoro všechno v našem reálném i virtuálním okolí.

Svlékáme se před lidmi donaha, tvrdí politici a myslí to zcela vážně. Nemají se prý před kým stydět. A když se nestydí a myslí to vážně, proč by se kvůli nim Otčenáš přepisoval, že? Jenže pak už jako důvod přepisu zbývá pouze dopravní značení, protože dívat se, jak Rumuni klátili značku, je opravdu jen pro silné žaludky. Ale možná nakonec nebude třeba nic přepisovat, když už i Poslední pařížské pornokino končí. Zničil ho internet a francouzské dogma, že masturbace je soukromá věc. Zjištěním, že předsudky a technologický pokrok zachrání Otčenáš, bychom tento zkrat mohli i uzavřít, ale neuděláme to.

Dort pro papeže
Papež František slaví jednaosmdesáté narozeniny. Dostal hrdinský dort

Když už jsme totiž zmínili ty dopravní značky, je třeba vás informovat, že víme, kam dorazíte, když je při cestě ignorujete. Řidič se po dálnici řítil v protisměru. Skončil na psychiatrii. Takže pozor: dnes už všechny cesty nevedou do Říma, ale do blázince. 

Co je to Zkrat? Zkratkovité a nekorektní asociace po přečtení titulků, které se minulý týden objevily na Denik.cz a Dotyk.cz. Vytučněný text jsou prolinkované titulky na články. Zbytek jsou asociace.