Sonda New Horizons dosáhla nejvzdálenějšího objektu, který kdy byl prozkoumán. Jen tam tak stojí, nebo spíše pluje, a protože tam je absolutní nula, tak netaje. Je to Vesmírný sněhulák: NASA zveřejnila první ostrý snímek planetky Ultima Thule.

Ve vzduchoprázdnu to člověku poslední dobou jde, svědčí o tom i další Historický úspěch Číny. Sonda Čchang-e přistála na odvrácené straně Měsíce. Zda tam bohyni zahrála Internacionálu, nebo něco od Pink Floyd, agentury nezaznamenaly, ale co předpověděly, je Nová etapa letů do vesmíru. V roce 2019 budou patřit soukromým společnostem a může za to i Úspěch českých vědců. Popsali nový typ sférické černé díry a díky tomu všemu jsme k vytouženému restaurantu opět o pár světelných let blíže. Jen nezapomeňte: ručník s sebou!

Problém je, že úspěchy ve vesmíru zcela kompenzují pozemské nesmysly. Třeba to čerstvé Šílenství u břehů Nizozemska. Nákladní loď poztrácela zboží, válí se na plážích, všude samá vlhká IKEA a brunátní Holanďané.  Nebo ty Kuriózní i hrůzyplné zásahy hasičů: řešili ježka v kleci i penis v perlátoru. Ví tady někdo, co to je perlátor? Někteří jsou dokonce schopni se ptát, zda Žijí v Polsku upíři? Britští diplomaté letos čelili nezvyklým dotazům turistů a jen s velkými obtížemi vyvraceli nebezpečnou fámu, že od Krakova na jih na ně již nenarazíte. Takže: Kolíky do rukou!

Ovšem nezoufejte. Změnit se můžete i v šedesáti. Vyžaduje to ale hodně disciplíny. A také hodně štěstí po celý nový rok.

Co je to Zkrat?

Zkratkovité a nekorektní asociace po přečtení titulků, které se minulý týden objevily na Denik.cz a Dotyk.cz. Vytučněný text jsou prolinkované titulky na články. Zbytek jsou asociace.