Proto dnes Růžový sádrokarton chrání palác, kde visí deska k listopadu 1989, to aby svíčky advokátům neočmoudily jejich omítku. Dokonce je dnes možné, že České zbrojovky by se mohly podílet na výrobě německého transportéru, což se naposledy stalo za protektorátu. Navíc České máslo je kvalitnější než to německé a k tomu Češi už mají doma víc zlata, než centrální banka ve svých sejfech. Oboje se stalo pro změnu poprvé od krizových třicátých let. Samozřejmě největším pokrokem dnešní doby je změna v přístupu k poslanecké práci, protože Sněmovní schůze budou zřejmě dál bez alkoholu v restauracích. Navíc nad děním v parlamentu bude v maskáčích bdít Okamura, poněvadž jeho SPD by měla získat předsedy hospodářského a bezpečnostního výboru.

Výčet úspěchů samozřejmě není zdaleka konečný, například Ve škole v Krásné Lípě je svrab, v Děčíně se objevila žloutenka a Kutnohorská kostnice vydala další unikát: třicet hromadných hrobů. Náhoda? Neřekl bych.

Jednu vadu na kráse ovšem ten náš porevoluční vývoj přece jen má (zbytek je ale růžový jako ten sádrokarton). Furt tady straší komunisti. Internacionálně tvrdí, že Egypťani jsou opice a ostuda civilizace, ale přesně vědí, jaké kvality má mít budoucí hlava státu: Podpoříme na Hrad toho, kdo si přijde jako Zeman před pěti lety.

Takže pozor, aby se nenaplnila teze, kterou vyslovil David Koller: Člověk si zvykne žít i v lágru. A to si uvědomte, že už dnes Desítky mužů končí kvůli hladovění v nemocnici. I když to tedy není kvůli hladovce proti Zemanovi, je za tím anorexie. Přesto i my, stejně jako ti před 28 lety, můžeme mít brzo novou hlavu státu. A proto se ptejme: Bude Tonda Blaník prezidentem

Co je to Zkrat? Zkratkovité a nekorektní asociace po přečtení titulků, které se minulý týden objevily na Denik.cz a Dotyk.cz. Vytučněný text jsou prolinkované titulky na články. Zbytek jsou asociace.

Martin Kratochvíl.
Týdenní zkrat: Potřebujeme exorcistu?