„Pod pohrůžkou použití zbraně požadoval po ženě vydání finanční hotovosti. Střelnou zbraň dále namířil na druhou zaměstnankyni peněžního ústavu a požadavek na vydání peněz zopakoval. Následně, aniž by mu byla finanční hotovost vydána, z místa utekl," popsala středeční podvečerní událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Při loupežném přepadení nebyl naštěstí nikdo zraněn. A muž si ani neodnesl žádné peníze. Na místo ihned po oznámení vyrazili policisté, kteří nyní po muži pátrají.

„Pachatelem je muž drobnější postavy. Na sobě měl tmavé oblečení. Jednalo se o mikinu s kapucí, přes kterou měl oblečenou šusťákovou bundu v délce ke stehnům, šusťákové kalhoty se světlými bočními pruhy a sportovní boty. Obličej si maskoval kuklou, kapucí a kšiltovkou," popsala zloděje mluvčí.

Policie dále žádá všechny občany, kteří se v době loupežného přepadení nacházeli poblíž banky a pachatele si všimli nebo by mohli kriminalistům poskytnout jakoukoli informaci směřující k jeho dopadení, aby se přihlásili na tísňové lince 158.