„Šestačtyřicetiletý řidič jel osobním vozidlem BMW 318I v levém jízdním pruhu ve směru na Brno. Nepřizpůsobil rychlost vozidla povětrnostním podmínkám, svým schopnostem a dalším okolnostem, které lze předvídat, a s vozidlem dostal smyk, následkem kterého přejel přes oba jízdní pruhy a pravou částí vozidla narazil do ocelových krajových svodidel," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Od svodidel se pak auto odrazilo zpět na dálnici, kde se znovu dostalo do smyku a znovu přejelo ocelová krajová svodidla. Poté řidič pokračoval v jízdě travnatým příkopem a po několika metrech zůstal stát.

Vystřízlivěl na protialkoholní záchytné stanici

„Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. První měření ukázalo hodnotu 1,61 promile alkoholu a druhé měření hodnotu 1,57 promile alkoholu. Řidič byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění a zároveň se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve," popsala mluvčí s tím, že při nehodě nebyl nikdo zraněn.

„Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala mluvčí Čírtková k nehodě, která se stala před páteční třetí hodinou ráno.

Pokud řidič způsobil pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky nehodu, může mu být uložen trest odnětí svobody až na 3 roky. Kromě toho může řidič počítat i se zákazem řízení a peněžitým trestem.