Spuštění provozu totiž brání hygienici. Se stavbou krytého bazénu radnice finišovala a chtěla ji předat veřejnosti jako vánoční dárek 19. prosince. Dodavatelská firma Metrostav dílo dokončila v minulém týdnu, o víkendu se bazén připravoval na návštěvu hygieniků. „Stavba má problém, nevyšly vzorky pitné vody z vodovodního řadu, kde jsou navýšeny stavy bakterií," uvedl místostarosta Pavel Bouchner. Problém podle něho vznikl tím, že voda stála v potrubí příliš dlouhou dobu. Vzorky byly odebrány znovu, závazné stanovisko má radnice získat v pátek.

Za pět dvanáct
„Pokud bude kladné, ihned požádáme stavební úřad o povolení uvést bazén do zkušebního provozu," pokračuje Bouchner. Snad se tedy připravený scénář naplní, pokud ne, koupání o vánočních svátcích je ohroženo. V tomto týdnu si packá radnice přebírá od zhotovitele stavbu. „Se stavebním dozorem kontrolujeme kvalitu díla. Předávání bylo zahájeno v pondělí a skončí až v pátek," uvedl Pavel Bouchner. Druhý místostarosta Milan Pospíšil doplňuje, že veřejnost bude o zprovoznění bazénu informována letáčky, na webových stránkách města a prostřednictvím Deníku. 

Bazén je jinak technicky připraven, voda je vyhřátá na 26 stupňů Celsia, probublává i ve vířivce. Čtyři pětadvacet metrů dlouhé dráhy by měly uspokojit potřeby plavců. Dětem je určen malý bazének s pojízdným plechem a prostor s dojezdem skluzavky. Koupajícím bude k dispozici i parní komora a infrasauna, ta však zatím není v provozu. Šatny s převlékacími kabinami jsou pro všechny společné, systém uzamykání skříněk funguje na kovovou desetikorunu. Klíček s náramkem bude u každé skříňky, koupající se obslouží sami. Odděleny jsou šatny pro děti (společné koupání MŠ, ZŠ).

Náklady a provoz
Náklady na stavbu bazénu zatím nelze uzavřít, letos zde bylo proinvestováno zhruba šedesát milionů, v příštím roce to bude dalších dvacet milionů na dostavbu venkovního areálu. Smlouva o dílo byla podepsána s firmou Metrostav v dubnu 2014, termín dokončení byl stanoven na 11. prosince 2015. Vnitřní a venkovní bazén byl vysoutěžen za 66,5 milionu korun (80,5 mil. s DPH). Provoz bazénu bude stát městskou kasu ročně 3,5 až 3,7 milionu korun. Jednorázová vstupenka bude stát 80 Kč (90 minut), roční permanentka vyjde na 1450 korun.

Kapacita naplněnosti komplexu je 120 lidí, provozní doba bude ve všední dny 15.30 až 21 hodin, víkendy od 10 do 21 hodin. Tuto sobotu odpoledne má být areál zpřístupněn veřejnosti zdarma.