Třicet tisíc lidí. Magická meta, přes kterou by se letošní ročník přece jen mohl přehoupnout. Alespoň v to doufají pořadatelé a našlápnuto mají dobře – vstupenky se prodávají líp než loni, kdy dorazilo 28 tisíc návštěvníků a program také nijak nezchudl. Kromě zajímavých hudebních jmen jako The Offspring, Massive Attack, Bullet for My Valentine nebo Richard Müller láká totiž premiérově i na festival jídla, kde si přijdou na své nejen milovníci masa, ale také vegetariáni a vegani. „Jídlo tu poslední roky nebyla žádná sláva, taková česká nic moc klasika, na kterou narazíte na každým fesťáku. Takže to beru jako prima zpestření a těším se, co ochutnám," svěřil se Deníku Martin Hnyk, který na festival dorazil v neděli dopoledne spolu s přáteli z Moravy.

NEDĚLE PRO NEDOČKAVÉ

Podobně jako on si příjezd na „rockáč" načasovali i další. Když se včera v 11 hodin dopoledne nedočkavcům otevřely brány festivalu, pohybovaly se areálem hradeckého letiště stovky lidí. A pořadatelé je nenechali na pochybách, že tenhle ročník, v pořadí už 22., bude zase úplně jiný a originální. Jinak rozestavěná pódia, nové atrakce a tím pádem i nové zážitky. „Nejvíc se těším asi na The Offspring a celkově na tu festivalovou atmosféru, která je tady vždycky skvělá," řekla před úplně prvním letošním koncertem Hradečanka Karolína.

Dvaadvacátý ročník hudebního festivalu Rock for People, který včera odstartoval na hradeckém letišti, potrvá do úterý. Návštěvníci se mohou těšit na víc než 9500 minut hudby, přes 200 koncertů, vystoupení, představení a DJ setů a na celkem 15 velkých, menších i originálních komorních scén.

Michaela Zumrová