V kauze zazněly závěrečné řeči, rozsudek soud vynese na konci května, sdělila Iva Matušková z hradeckého soudu.

Obžalovanému hrozí v případě prokázání viny pět až deset let vězení, státní zástupce dnes navrhl uložit trest při dolní hranici trestní sazby. Obhájce navrhl zproštění obžaloby, případně uložení nepodmíněného trestu.

Čtěte také: Hradecký soud rozhodne o osudu Inda, který v hádce ze žárlivosti zabil

Remus Rádžu Anthraper, který v České republice vystudoval lékařskou fakultu a následně začal podnikat, podle obžaloby dívku po hádce v hudebním klubu udeřil dlaní do tváře. Poté ji měl před klubem znovu uhodit a srazit na zem tak, že se silně uhodila do hlavy. Později odešel za poškozenou na Tylovo nábřeží, kde pokračovali v hádce a vzájemném napadání. Čtyřiadvacetileté ženě podle spisu způsobil vážná zranění mozku, o den později zemřela.

Čtyřiatřicetiletý Anthraper u soudu již dříve řekl, že je pro něj celý případ traumatizující, a dodal, že dívku miloval. Vypověděl, že se s přítelkyní osudný den potkal v hudební klubu, kde se známými popíjel alkohol. Uvedl, že se začali hádat, protože na něj žárlila, později ho v klubu i napadla a on ji facku vrátil. Později se s přítelkyní setkal u Jiráskových sadů, kde ho údajně znovu napadla. "Snažil jsem se ji držet, ale ztratili jsme rovnováhu a oba jsme spadli na zem, ona se hlavou udeřila o zem," řekl muž. Když žena začala usínat, zavolal známým a odvezli ji do nemocnice.