Stejně jako v červenci ho policie lapila, tentokrát o den později. A na stejném místě jako minule - v Příboře, odkud pochází.

„Byl vypátrán v Příboru na Novojičínsku v pátek večer po jedenácté hodině," uvedla tisková mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

Odsouzený Hynek Chromec již v červenci utekl z jedné firmy v Úpici, kde pracoval jako odsouzený. Policie ho po několika dnech dopadla opět v Příboru, kde bydlí.

Tentokrát policie po uprchlém pětačtyřicetiletém vězni pátrala od čtvrtečního rána. Muž měl dobrou příležitost k útěku, protože Odolov je mírnější vězení. Patří k nápravným zařízením s dozorem a dohledem. Umísťují se do ní odsouzení, kterým soudy vyměřily jen krátké tresty, protože spáchali méně závažné trestné činy.

Například letos v polovině května utekli z věznice dva vězni, policisté je zadrželi druhý den na Náchodsku.Ve věznici se kvůli častým útěkům letos už vyměnil ředitel. Zjevně to ale ke zlepšení situace nestačilo.

Hynek Chromek sedí v Odolově za úvěrový podvod, trest mu měl skončit za dva roky. Kvůli jeho dvěma útěkům mu však může být basa prodloužena až o další dva roky a může být přemístěn do přísněji střeženého oddělení.

Bude stíhán pro trestný čin maření úředního rozhodnutí a také vykázání. Toho se dopustil právě tím, že utekl.