Podle informací Deníku se jednalo o otce a dospívajícího syna. Auto po srážce shořelo a je zdemolované.

Auto z dosud nezjištěných příčin vjelo přímo před přijíždějící vlak na železničním přejezdu v Pardubické ulici. Vlak přijížděl ve směru od Prahy do Hradce Králové. Strojvedoucí přes použití rychlobrzdy již nedokázal střetu zabránit. Vlak auto po srážce před sebou tlačil asi 90 metrů. Ve vlaku jelo 13 lidí, kterým se nic nestalo.

Při srážce zahořela i lokomotiva. Požár likvidovali hasiči. "Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální požární stanice v Hradci Králové a ze stanice Hradec Králové – Pražská a dále drážní hasiči z Nymburku. Po příjezdu na místo hasiči neprodleně zahájili hašení hořícího automobilu pomocí vysokotlakého vodního proudu. Po uhašení bylo bohužel zjištěno, že se uvnitř silně poškozeného vraku vozidla nacházejí dvě usmrcené osoby. Hasiči museli likvidovat také požár lokomotivy, na kterou se oheň rozšířil. Nezbytné bylo vypnutí elektrického trakčního vedení, tak aby se předešlo úrazu zasahujících hasičů elektrickým proudem. Strojvedoucí z lokomotivy i cestující z vlakové soupravy vyvázli bez zranění. Příčinu nehody šetří policie, provoz na trati bude přerušen až do večerních hodin," prozradil tiskový mluvčí hasičů Ondřej Sezima.

Přejezd je zabezpečen světelnou výstražnou signalizací, která byla podle svědků v době srážky v provozu. Škoda na vlaku byla odhadnuta na 1,2 milionu korun, na autě na 300 000 korun.

České dráhy na trati pro některé spoje nasadily náhradní autobus, některé spoje svedly odklonem přes Opatovice nad Labem.